Håriga ben och hårig rygg

En överdriven eller synlig behåring på kroppen är sällan uppskattat. Det skiljer sig lite på vart kvinnor och män upplever kroppsbehåring som mest störande. För män upplevs en hårig rygg som väldigt oönskat. Kvinnor har i regel betydligt mildare kroppsbehåring men upplever en synlig behåring på benen störande på grund av många olika skäl.

Att ta bort hår på håriga ben är ganska lätt  och kräver sällan några komplicerade processer för att bli av med. Det vanligaste sättet är att raka benen regelbundet, men för ett bättre och mer långvarigt resultat bör du testa hårborttagningskrämer, vaxning, epilator. Permanenta metoder för hårborttagning som laserbehandling, IPL samt diatermi(elektrolys) är effektiva men dyra och kan vara omständliga. Alla metoder har sina fördelar och nackdelar, så välj den som passar dig bäst. En allmänt uppskattad metod är hårborttagningskrämer. De ger bra, långvarigt resultat samt behandlingen är smärtfri. Vaxningen är en av de populärare för hårborttagning på benen.

Besvär med hår på ryggen är i de flesta fall ett problem för män. Det är mycket sällsynt att kvinnor har hårig rygg. De vanliga metoderna för att ta bort hår fungerar utmärkt på ryggen. Välj den metod som är mest praktisk för dig. Ett bra, långvarigt resultat kan uppnås med hårborttagningskrämer, vaxning samt epilator. Vaxning är en snabb men potentiellt smärtsam metod på stora ytor på ryggen. Krämer för hårborttagning är ett alternativ värt att tänka över, resultatet blir bra och behandling gör inte ont som vaxning kan göra.