Ponnys kostar mycket pengar

Barn kostar mycket pengar i underhåll, speciellt när man har 5 döttrar som alla vill ha en egen ponny. Lukas, Atlas, Birk, Lilleman och Bamse har de minsann bestämt sig för att hästarna ska heta. Snart är det väl bättre att vi köper en hel gård ute på landet sa jag till frun häromdagen.

Lugnet före stormen

Vi var alla samlade vid middagsbordet och till kvällen i ära bjöds det på köttbullar och stuvade makaroner. Väl medveten om att stormen snart skulle ta vid förklarade jag lugnt och metodiskt att vi inte har råd att skaffa en varsin ponny till var och en utan att de istället fick nöja sig med två att dela på. Ni får turas om att sköta, rida och umgås med hästarna förklarade jag vidare. Det blev lite liv men samtliga lugnade till slut ner sig.

Snabblån

Frun blev lite fundersam och undrade hur vi skulle ha råd att ens skaffa två ponnys och jag förklarade att vi måste skämma bort ungarna någon gång ibland. Därför tänker jag ta ett snabblån på snabbfinans.se för att ha råd med hästarna. Vi har lånat där ett par gånger tidigare och vi har därför låst upp möjligheten att kunna låna upp till 10 000 kr vid ett lånetillfälle.

Frid och fröjd

Ungarna blev glada och frun fick lite lugn och ro medan de var och skötte om sina hästar. Värre var det för mig som fick sparade ihop de nästkommande månaderna för att betala tillbaka snabblånet. Som tur är går det att välja en kredittid på tre månader.