Säkerhetsdörrar

Det finns många fall då du vill ha en säkerhetsdörr. Självklart är det en extra säkerhet, men det är inte den enda fördelen som finns med en säkerhetsdörr. I många fall är säkerhetsdörra ett mycket bättre val i avseende på dörrens kvalite då mycket mer energi och tid har lagts ner för att få dörren perfekt. En säkerhetsdörr har oftast även en mycket bättre ljudisolering vilket kan skapa en mycket trevligare miljö i din bostad.

En säkerhetsdörr har oftast tillskillnad från en vanlig dörr, många kolvar som säkrar dörren till karmen. Dessa kolvar sitter dock inte bara på sidan motsatt till gångjärnen, utan låser runt hela dörrens omkrets för att skapa en så säker barriär som möjligt och därigenom i stort sett omöjliggöra inbrott i din bostad.

Det finns dock nackdelar med att ha en säkerhetsdörr, dock är dessa få. En av de största är att brandkårer hela landet runt avvisar folk från att skaffa dessa då de hindrar brandmännens arbete fruktansvärt. Samtidigt visar detta kvaliten som en säkerhetsdörr kan ge, om till och med en välutrustad brandman har svårt att ta sig igenom den!