Många hjälps av hjärtstartare

Nästintill varje dag så får minst en person hjärtstopp i Sverige. Hjärtstartaren är deras räddare i nöden. hjärtstartaren har räddat väldigt många människors liv.

Hjärtstartaren hjälper människor som fått hjärtstopp genom att skicka in en elstöt i kroppen på dem, som chockar hjärtat för att få det att slå igång. Hjärtstartaren är mycket enkel att använda. Du behöver inte någon sorts utbildning för att använda den och den kan användas utav personer i olika åldrar. En utbildning i hjärt- lungräddning är dock alltid bra att ha i kombination med en hjärtstartare.

När du startar hjärtstartaren så ger den instruktioner till dig som förklarar hur du ska göra för att få allt att fungera. Detta berättar den med en mycket tydlig röst för att alla enkelt ska kunna förstå hur man ska göra.

Hjärtstartaren säger även till i god tid innan den ger av en elstöt för att du ska kunna ha tid på dig att akta dig från den drabbades kropp.

När du ska använda hjärtstartaren så behöver du inte oroa dig över att koppla den till en människa som egentligen inte behöver den, eller över att göra något annat fel. Hjärtstartaren förklarar själv för dig när det finns någonting som inte står rätt till så att ni snabbt kan åtgärda problemet. Hjärtstartaren känner även av om det är så att hjärtat slår eller inte. Känner hjärtstartaren att personen inte behöver någon elstöt så får personen inte det i heller.