Terapi efter hundattack

För ett halvår sedan blev jag attackerad av en hund när jag var ute och gick. Attacken var i sig inte så allvarlig eftersom jag inte blev skadad, men det satte ganska djupa spår i mitt psyke. Jag är kanske lite extra känslig för just detta eftersom jag varit lite hundrätt så länge jag kan minnas. Nu spädde den senaste attacken på den rädsla för hundar jag haft hela livet.

Innerst inne vet jag ju att man inte behöver vara rädd för de flesta hundar. Ofta är de bara snälla och nyfikna, men jag gillar inte när de blir för närgångna och ska hälsa. Jag började googla efter råd och komm efter många vändor in på bloggen terapi-stockholm.com. Det var genom den jag på allvar började tänka på om jag inte ska söka hjälp för min hundrädsla. Någon form av terapi borde ju om inte hjälpa, så mildra min rädsla tänkte jag. Nu har jag gått på flera samtal och börjat lära mig hur jag fungerar när varningssignalerna i kroppen sätter igång. Det känns bra och jag hoppas att min hundrädsla avtar mer och mer. Då kanske jag slipper att hjärtat rusar och adrenalinpåslaget är på max varje gång det står en hund kopplad utanför affären.