Hästtransport

 

De senaste åren har försäljningen av hästtransporter ökat markant i sverige, med det ena försäljningsrekordet efter det andra. Detta har skapat ett stort tryck på tillverkare att komma på nya spännande lösningar och göra ännu bättre produkter.

Det är mycket som ska stämma överens för att en hästtransport ska bli bra, men den viktigaste egenskapen som kärran ska ha är dess vägegenskaper. Vägegenskaperna är viktiga för att man säkert ska handskas med den, båda när man jobbar med hästen eller när man är på vägen. Vägegenskaperna beror mycket på vilken typ av kärra det är, ifall det är en boggie eller en enaxlad. En boggie är det säkra alternativet att ta men det är dessutom det släp som tar störst skicklighet att handskas med.

Det är viktigt att din hästtransport väger rätt också, då en för tung hästtransport kräver att du innehar ett hägre körkort än bara för bil, något som kan bli dyrt och krångligt att skaffa sig då man lika gärna kunnat skaffa en lättare kärra, därför är det viktigt att kolla detta innan ett köp av hästtransport.