Info om Oddset

Oddset är ett samlingsnamn på anordnade vadhållningar av Svenska Spel. Det kan gälla resultat i idrottstävlingar och i Melodifestivalen etc.

Oddset infördes 1986 och sedan 1997 måste man ha fyllt 18 år för att få spela på Oddset. Oddset finns i olika former som Lången, Matchen, Bomben, Mixen, Mixen XL och Powerplay. Oddset Lången är till exempel sportsbetting där du ska lista ut om det blir hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Om matchen ställs in får automatiskt oddset 1,00 och alla tre utfall blir giltiga. Man kan spela på utfallet på tre till tio matcher och insatsen som får göras är från 10 kr till 500 kr per spelkupong. För Oddset Lången gäller att oddset inte får vara högre än att insatsen gånger det totala oddset överstiger 300 000 kronor.

Vid vinst multipliceras oddsen med varandra och därefter med insatsens storlek. Oddset sätts av Svenska Spel och kan minska eller öka med ändrade förutsättningar för en match. Spelarens odds förblir fast när spelet är inlämnat. Det innebär att den som spelar på Oddset kan ha fått ett annat odds än det som visas av Svenska Spel när spelet stänger. Det finns även möjlighet att spela när domaren har blåst igång matchen genom Oddset Live. Du kan läsa mer om Oddset och liknande spel på svensktspel.nu