Mössor till hösten och vintern

Nu är hösten är här och det är dags att spana efter det senaste när det gäller nya mössor. Det finns massor att välja mellan. Dels finns det mycket som återkommer från tidigare år. Till exempel de klassiska Svea-mössorna som fortfarande är väldigt populära och används mycket. Låga mössor var väldigt populärt förra vintern och det fortsätter att vara så även denna vinter.

När det gäller mössor så kollar man mycket på design och utseende men det är även klokt att välja en modell som fyller den nytta man önskar. Det vill säga, lever du i en väldigt kall miljö där det snöar mycket så kan en tjockare mössa vara att föredra, många mössor är idag ganska tunna i och med att de är mer avsedda som accessoarer än att värma och skydda. Men vill man hålla sig varm bör man titta efter en mössa som är tjockare. En tjock mössa ger ordentligt med värme och skyddar mot snön. I ett kallt klimat utan mössa, kan det ibland bli outhärdligt därav är en rejäl mössa många gånger ett måste.

Ett märke som tillverkar mössor i hög kvalitet både vad det gäller funktion och design är CLWR. Det är ett ganska nytt svenskt märke som har gjort stor succé med framförallt sina jackor som är som gjorda för de nordiska klimaten. Denna kvalitet i funktionen har de även applicerat i sina mössor. Deras mössor går att köpa hos flera olika återförsäljare bland annat Hatstore.se som har hela deras utbud av mössor. På Hatstore finner du även mössor från över 20 andra varumärken som till exempel Svea, Burton, Oakley med flera.

Möss-modet går annars i en ganska klassiskt och ren stil där solida färger är det populäraste och då framförallt svarta och vita mössor. De mer färgglada mössorna säljs mest i skidorter där det är roligare att sticka ut under semestern.